Известие

Collapse
No announcement yet.

Разглобяване на парно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разглобяване на парно

Колеги, някой да даде някакви насоки за разглобяване на парното. Вчера констатирах, че на задните седалки, духалките духат студено и каквото и положение да наглася от климатроника (двузонов), нищо по-различно не се случва освен при дадено положение да спре или пусне въздушния поток назад. Чудя се дали е много разглобяването докато стигна до моторчето на тази клапа, за да преценя дали си струва да се мъча сега в студеното време или да го оставя за пролетта.
    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 08:14.
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Ще следя темата защото и при мен е така.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Е то на всички е така.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Ми дайте ми една да разглобя и ще ви я посна в картинки!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          Е то на всички е така.
          Какво значи при всички е така ?
          Това фабрично ли е така направено или просто всички имат конструктивен проблем ?
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

От описанието и схемата в eLearn: При дву-зоновите задвижката (4) за смесването на въздуха на лявата зона управлява клапата за смесване и за задната зона чрез лост (под цифрата 1). Ако лявата зона променя температурата на въздуха нормално, вероятно въпросния лост е проблема (счупен/разкачен) или пък самата клапа има грижа. На пръв поглед тези детайли са някъде долу в дясно до краката на шофьора...може би стига само панела (1) да се махне.
            Attached Files
            2010 Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 154kW, затапен EGR, премахнати "пеперуди"

Comment

Ето разглобяване на предните климатични/вентилационни отвори, не вярвам на задните да е различно: https://www.youtube.com/watch?v=UEaBhqWguEg и https://www.youtube.com/watch?v=dMMPcRAckCY

Аз съм разглобявал/вадил правоъгълната ваничка/чекмедженце под климатичните отвори от зад - само се издърпва на нещо като щипки е(същите като в клиповете отгоре.Нямам спомен да има винтове.Помня само че отдолу(под него) имаше винтове за евентуално по -подробно разглобяване ...
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Не става въпрос за самите вентилационни отвори, а за клапите и моторчетата, които ги управляват.

Първоначално публикувано от imbecile Покажи съобщение
                От описанието и схемата в eLearn: При дву-зоновите задвижката (4) за смесването на въздуха на лявата зона управлява клапата за смесване и за задната зона чрез лост (под цифрата 1). Ако лявата зона променя температурата на въздуха нормално, вероятно въпросния лост е проблема (счупен/разкачен) или пък самата клапа има грижа. На пръв поглед тези детайли са някъде долу в дясно до краката на шофьора...може би стига само панела (1) да се махне.
                Мерси колега! Аз точно го гледах в eLearn и това ми е "болката", че не знам дали само ще се мине със страничен панел. Дано има някой който го е разглобявал да каже.
                Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 14:36.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Малко офтопик, но някой може ли да ми даде линк към Elearn, тъй като на мен ми вие вентилатора и искам да стигна до него, да видя каква драма има
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
                  Lancia Phedra 2.2 JTD '03

Comment

Тия дни ще махна въпросните кори и ще огледам. Нещо друго което забелязвам е че при изгасяне се чува доста дълго едно бучене някъде от парното, вероятно си мести клапите в някакво изходно положение. Въпросното се чува около 20на секунди, което е доста според мен.

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                      Какво значи при всички е така ?
                      Това фабрично ли е така направено или просто всички имат конструктивен проблем ?
                      Ами на всички, които съм виждал, отзад духат студено. Значи или системката е супер чуплива, или просто са си така. При много модели автомобили фабрично през задните духалки духа само студен въздух.
                      Нека просто някой да потвърди, че при него духа топло, преди колегата да разглобява.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

при мен духа топло отзад, но с малко закъснение, спрямо отпред
                        Alfa Romeo 156 1.8 ех
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDM

Comment

Огледах преди малко нещата, всичко е както е описано няколко реда по-нагоре, откъм шофьора има такава машинка с пласмасово рамо, при мен се движи нормално и рамото е здраво и се мести с пълния си потенциал, поне външно изгледжа ок, вътре незнам. От дясната страна е машинката която мести посоката на въздуха, тя също е ок.
                          Накратко ще трябва по-обстойно разглобяване което за момента нямам възможност да направя. Така че от мен пас засега.
                          Имам съмнение че при колите с хладилна жабка отзад духа само студено. Нека някой с хладилна жабка (подлакътник) сподели как е при него.

Comment

При мен е дву-зонов и с хладилна жабка, духа си топло отзад. Сега, от кои отвори духа е друга тема: при авто режим И затопляне основно духа към пода и отпред и отзад (има отвори под предните седалки), а към прозорците мисля се ръководи и според данните от сензора за запотяване. В централната конзола отзад духа само ако е изрично избрана посока "->" от лявата зона, а тази посока при авто и отопление май не се ползва.
                            2010 Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 154kW, затапен EGR, премахнати "пеперуди"

Comment

Говорим конкретно за духалките отзад които се намират между предните седялки. Те се включват когато е на позиция < и/или >

Comment

Working...
                              X